reggeli rutin #3: mozgás


Egy percig nem álltatom magam azzal, hogy én valaha felkelek és lefutok fél órát, mert ahhoz túl lusta vagyok - egyébként sem szeretek futni, bár már barátkozom a gondolattal.
Ennek ellenére állítom, hogy az ideális esetben hat-nyolc óra fekvés után kell valami mozgás a testnek, ami több, mint hogy kinyújtózkodunk és megyünk a dolgunkra.

Szerencsére igen sok lehetőség a rendelkezésünkre áll, attól függően, mit szeretnénk tenni. Mint notórius szundi-nyomogató, sosincs kifejezetten sok időm, de 10-15 percet (plusz három perces tusolást) minden nap be tudok szorítani az életembe :)

Az egyik - szerintem - legismertebb reggeli mozgásforma a napüdvözlet, amit bárki elvégezhet otthon, mert nem szükséges semmilyen eszköz hozzá. Természetesen lehet hozzá jógamatracot használni, de anélkül is elvégezhető. Az én két tornagyakorlat-beszerző helyem a Youtube és Pinterest, de a Google minden esetben a barátunk. Az én kedvencem pedig ez a kettő:

 Don't train like a man, except you want to look like one. The female body is very different. Yoga is perfect for all, but suits women the most.


Ha valaki nem kedveli a jógát, jöhet a klasszikus reggeli nyújtás is akár. Azt lehet hinni, hogy egy nyújtógyakorlat nem mozgat meg eléggé - én ezt megcáfolnám, mert meg tud ám dolgoztatni egy ilyen sorozat is :D Szintén a Youtube és a Pinterest, a kedvenceim pedig:


 Lunges & Lace: Stretching. I don't know very many people who couldn't benefit from more stretching both around workouts and in general.



De vannak reggelek is, amikor ennél egyszerűen többet szeretnék csinálni, hogy ébernek érezzem magam. Erre pedig nincs is jobb a reggeli edzésnél, ami gyors, felpörget és meghozza az étvágyam a reggelihez. A változatosság kedvéért szintén a Youtube és a Pinterest az aranybányám, a kedvenceim pedig a következők:

 25 Quick Workouts - Page 2 of 2 - Reasons To Skip The Housework

Amint látjátok, egyik sem hosszú, különösebb állóképességet vagy eszközt igénylő gyakorlat, de tapasztalataim szerint megéri. Lehet, hogy ezt az időt a sminkemből, az alvásból vagy a hajamból csípem el, de a hangulatomra és az anyagcserémre annyira pozitív hatással van, hogy egy percig sem bánom :)

Ti szoktatok reggelente mozogni? Miket? :)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése