recept | almáspités zabkása


Szerintem láttátok a sütőtökös zabkása receptjénél, hogy mennyire rajongok az ilyesfajta reggeliért. Ez az imádatom pedig egyre csak növekszik, ahogy találom/alkotom meg az egyre karácsonyibb ízeket :D
Szerencsére ez a recept is ugyan olyan faék egyszerűségű, mint az előző volt, előkészítéssel és elpakolással együtt nem igényel többet 10 percnél, ami közben ott is lehet hagyni, csak néha meg kell keverni, hogy le ne kapjon.

Hozzávalók:

- kockázott alma
- 3,5 evőkanál zabpehely
- 50 ml szójatej
- 50 ml víz
- mokkáskanál méz
- késhegynyi őrölt szegfűbors
- negyed mokkáskanál fahéj

Az alma méretétől függ, hogy mennyit rakok bele általában, egy kisebbnek a felét, míg egy nagyobbnak csak a negyedét vágom fel. A fűszerezés és a folyadék aránya is csak az egyéni ízlésen múlik, én imádom a fahéjat, így a saját adagomban ezzel a negyed mokkáskanállal lehet, hogy alul is lőttem... :D Ízlés szerint természetesen cukrot/édesítőt/több mézet is lehet tenni bele, de ezzel az egy mokkáskanállal nem éri meg spórolni, mert ettől lesz igazán almáspite ízű.

Az összes teendőtök pedig ezzel annyi, hogy tegyétek fel takarékra főni és keverjétek meg néha, nagyon maximum 5 perc múlva már ehetitek is :)

Ti miket szoktatok reggelizni? :)



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése